Socialkapital - Svendsen, Gert Tinggaard (Økonomi & Politik, 2026)
Begrebet 'socialkapital' blev første gang introduceret af sociologen James Coleman i 1988. Han definerede det som 'menneskers evne til i grupper og organisationer at samarbejde om fælles mål." Denne evne til samarbejde er igen afhængig af, hvor stor ud strækning forskellige samfund har fælles normer og værdier og er i stand til at indordne individuelle interesser under større gruppers interesser. Sådanne fælles værdier skaber tillid.