Priskonvergens mellem EU-landene 1985-1994 - Linderoth, Hans; Bentzen, Jan Bentzen (Økonomi & Politik, 2026)
Den økonomiske integration har været omfattende mellem EU-landene. Ikke mindst var det vigtige skridt i integrationsprocessen, da medlemsstaterne i 1985 godkendte Kom missionens hvidbog om det indre marked og i december 1991 vedtog Maastrichttraktaten om den Den Økonomiske og Monetære Union (ØMU). I det efterfølgende vises det, om den vidtrækkende økonomiske integration har været ledsaget af priskonvergens i markedspriserne.