Redaktionelt forord - Nedergaard, Peter (Økonomi & Politik, 2026)
Mehmet Ümit Necef har skrevet to artikler til dette nummer af Økonomi & Politik. I den første analyserer han selvoplevelsen af diskrimination blandt tyrkiske unge i Danmark på arbejdsmarkedet. Den vigtigste konklusion i artiklen er, at tyrkiske unge har et meget broget billede af arbejdsmarkedet. Billedet er hverken entydigt negativt eller entydigt positivt, selv om den største del har et positivt billede. De vigtigste faktorer, der påvirker oplevelsen af diskrimination og dårlig behandling, er køn, alder ved ankomst, uddannelsesbaggrund og social position. På baggrund af undersøgelsen er de vigtigste råd, man kan give til de tyrkiske unge for at undgå diskrimination på arbejdsmarkedet og dårlig behandling i de offentlige rum, at de uddanner sig, etablerer sig på arbejdsmarkedet og undgår at bosætte sig i socialt belastede kvarterer.