Socialdemokratiske regeringer i Vesteuropa: Back to basics? - Qvortrup, Mads H. (Økonomi & Politik, 2026)
Det har været en udbredt opfattelse, at de socialdemokratiske partiers fremmarch i de seneste år har været resultatet af en ideologisk revurdering af partiernes ideologiske grundopfattelser – at socialdemokratierne har indtaget en borgerlig position for at genvinde regeringsmagten (Worcester, 1998). Det har i denne forbindelse været hævdet, at dette opgør med den »sande« socialistiske position var politisk uholdbart, idet partiernes kernevælgere gradvist ville kræve en tilbagevenden til den klassiske position (Webb, 1998).