Den tredje vejs mange snoninger - Haahr, Jens Henrik (Økonomi & Politik, 2026)
En moderne socialdemokratisk vision – det var, hvad den britiske premierminister Tony Blair og den tyske forbundskansler Gerhard Schröder søgte at præsentere i deres fælles memorandum, offentliggjort under den tyske kanslers besøg i London den 8. juni 1999. Under overskrifterne »Europe: The Third Way/Die Neue Mitte« og »Vejen fremad for Europas socialdemokratier« præsenterede de to ledere både et opgør med en række traditionelle socialdemokratiske standpunkter og et bud på en pragmatisk nytænkning af socialdemokratiske løsningsmodeller (New Labour og SPD, 1999).