HRM: En udisciplineret disciplin eller en disciplinerende disciplin...? - Larsen, Henrik Holt (Økonomi & Politik, 2026)
Den stigende udbredelse af videns- og servicevirksomheder indebærer selvsagt, at ledelse af viden og service bliver vigtigere i disse år. Det ses i fremkomsten af nye discipliner som knowledge management, service management og human resource management (HRM). I denne artikel tages det sidstnævnte begreb op, dvs. ledelse af organisationens menneskelige ressourcer. Efter en indledende præsentation af de hovedtemaer, der præger den faglige debat inden for HRM-området, diskuteres HRM-begrebets nærmere indhold samt konsekvenserne af de forskellige definitoriske udgangspunkter. Artiklen afsluttes med forslag til, hvordan HRM-feltet kan og bør videreudvikles.