Politisk kronik 2. halvår 1999 - Bille, Lars (Økonomi & Politik, 2026)
En af de konservatives kerneværdier er, at man skal være tro mod traditionerne. I de foregående fem halvår havde Det Konservative Folkeparti været leveringsdygtig i interne politiske og personlige stridigheder. Den tradition var partiet så afgjort trofast over for i sommeren 1999. Borgerkrigen fortsatte med uformindsket styrke, og persongalleriet var det samme. Den ene front var bemandet med »de ni«: Pia Christmas-Møller, Bendt Bendtsen, Flemming Hansen, Kaj Ikast, Knud E. Kirkegaard, Brian Mikkelsen, Helge Adam Møller, Per Stig Møller og Pernille Sams. Den anden med »de seks«: Hans Engell, Lene Espersen, Henning Grove, Henriette Kjær og Gitte Seeberg samt den på orlov værende Jens Heimburger. I hans sted var Jens Winther indtrådt. Han støttede »de ni«, men da han kun var midlertidigt medlem af Folketinget, havde det ingen betydning for styrkeforholdet mellem de to grupper.