Social kapital og den danske andelsmejeribevægelse - Svendsen, Gunnar Lind Haase (Økonomi & Politik, 2026)
I de senere år har begrebet »social kapital«<, forstået som netværksbaseret samarbejde, fungeret som en slags fælles platform indenfor dele af den samfundsvidenskabelige forskning. Siden Bourdieu's definition af social kapital som de »aktuelle og potentielle ressourcer«<, et tilhørsforhold til en gruppe medfører, har begrebet undergået en rivende udvikling. Fra økonomisk side har man forsøgt at anskue social kapital som en ny økonomisk faktor, på linje med fysisk og human kapital. Og fra sociologisk side har man set social kapital som den 'sociale lim', der overhovedet holder et samfund sammen.