WTO efter Seattle- Krise eller tænkepause? - Holm, Klavs A.; Knudsen, Ulrik Vestergaard (Økonomi & Politik, 2026)
*]:pointer-events-auto R6Vx5W_threadScrollVars scroll-mb-[calc(var(--scroll-root-safe-area-inset-bottom,0px)+var(--thread-response-height))] scroll-mt-[calc(var(--header-height)+min(200px,max(70px,20svh)))]" dir="auto" data-turn-id="request-WEB:87b70d0c-b01c-47ee-a88e-76b6814407bb-13" data-turn-id-container="request-WEB:87b70d0c-b01c-47ee-a88e-76b6814407bb-13" data-testid="conversation-turn-28" data-turn="assistant"><div class="text-base my-auto mx-auto pb-8 [--thread-content-margin:var(--thread-content-margin-xs,calc(var(--spacing)*4))] @w-sm/main:[--thread-content-margin:var(--thread-content-margin-sm,calc(var(--spacing)*6))] @w-lg/main:[--thread-content-margin:var(--thread-content-margin-lg,calc(var(--spacing)*16))] px-(--thread-content-margin)"><div class="[--thread-content-max-width:40rem] @w-lg/main:[--thread-content-max-width:48rem] mx-auto max-w-(--thread-content-max-width) flex-1 group/turn-messages focus-visible:outline-hidden relative flex w-full min-w-0 flex-col agent-turn" data-conversation-screenshot-content=""> <div class="min-h-8 text-message relative flex w-full flex-col items-end gap-2 text-start break-words whitespace-normal outline-none keyboard-focused:focus-ring [.text-message+&]:mt-1" dir="auto" tabindex="0" data-message-author-role="assistant" data-message-id="7f63701d-4b20-475e-be65-5a0620979611" data-message-model-slug="gpt-5-5" data-turn-start-message="true"> Kl. 22 fredag den 3. december 1999 stod det klart, at den største handelspolitiske begivenhed nogensinde skulle ende som en fiasko. Handelspolitik var for første gang i historien blevet til storpolitik. Verdens øjne var rettet mod Seattle, hvor demonstranter havde kæmpet mod politiet i gaderne, og hvor forhandlere inde i Convention Hall havde arbejdet i døgndrift for at igangsætte en ny runde internationale handelsforhandlinger. Cirka ved 21-tiden havde delegationerne modtaget meddelelsen: »Det er forbi. Forhandlingerne er brudt sammen.« Over tusinde delegerede fra de 135 WTO-lande var nu samlet for at høre formanden for WTO's tredje ministerkonference, den amerikanske handelsforhandler Charlene Barshefsky. I en kort redegørelse forklarede hun, at tiden havde været for kort til for mange emner, og at konferencen ikke var slut, men blot suspenderet med henblik på at kunne blive genoptaget, når WTO's generaldirektør havde foretaget sonderinger herom i Genève.