Valget mellem agentmodeller i samfundsvidenskaberne - Hansen, Lars Gårn (Økonomi & Politik, 2026)
Man kan definere grundforskning som forskning, der har det hovedformål at udvikle et videnskabeligt paradigme, dvs. at udvikle og afprøve teorier og metoder inden for en bestemt videnskabelig tradition. Den problemstilling grundforskningen belyser er opstået i kraft af den videnskabelige udvikling indenfor dette paradigme, og resultatet henvender sig til andre forskere, der arbejder inden for paradigmet.