Når der går etik i lovgivningen - Albæk, Erik (Økonomi & Politik, 2026)
Er etisk stillingtagen ønskelig? Spørgsmålet må forekomme absurd en tid, hvor det er trendy at være etisk: Virksomheder skal opstille etiske regnskaber; politiet skal have en særlig etisk kodeks for samspillet med pressen; og vi vil kun spise dyreetisk lagte hønseæg. Men er det nu altid forsvarligt med al den etik? I ét tilfælde har det vist sig problematisk: i Folketinget.