Ny politik i Danmark - Stubager, Rune (Økonomi & Politik, 2026)
*]:pointer-events-auto R6Vx5W_threadScrollVars scroll-mb-[calc(var(--scroll-root-safe-area-inset-bottom,0px)+var(--thread-response-height))] scroll-mt-[calc(var(--header-height)+min(200px,max(70px,20svh)))]" dir="auto" data-turn-id="request-WEB:87b70d0c-b01c-47ee-a88e-76b6814407bb-5" data-turn-id-container="request-WEB:87b70d0c-b01c-47ee-a88e-76b6814407bb-5" data-testid="conversation-turn-12" data-turn="assistant"><div class="text-base my-auto mx-auto pb-8 [--thread-content-margin:var(--thread-content-margin-xs,calc(var(--spacing)*4))] @w-sm/main:[--thread-content-margin:var(--thread-content-margin-sm,calc(var(--spacing)*6))] @w-lg/main:[--thread-content-margin:var(--thread-content-margin-lg,calc(var(--spacing)*16))] px-(--thread-content-margin)"><div class="[--thread-content-max-width:40rem] @w-lg/main:[--thread-content-max-width:48rem] mx-auto max-w-(--thread-content-max-width) flex-1 group/turn-messages focus-visible:outline-hidden relative flex w-full min-w-0 flex-col agent-turn" data-conversation-screenshot-content=""> <div class="min-h-8 text-message relative flex w-full flex-col items-end gap-2 text-start break-words whitespace-normal outline-none keyboard-focused:focus-ring [.text-message+&]:mt-1" dir="auto" tabindex="0" data-message-author-role="assistant" data-message-id="4278f8fc-e1fe-4a05-a195-4191c40b8158" data-message-model-slug="gpt-5-5" data-turn-start-message="true"> Siden 1971, hvor Ronald Inglehart første gang fremsatte sin tese om en gennemgribende værdiændring fra materielle til postmaterielle værdier i de industrialiserede samfund (Inglehart, 1971), har spørgsmålet om værdiændringer blandt vælgerne været en fast bestanddel af den politologiske diskussion. I 1979 leverede Scott Flanagan sit første bidrag til denne diskussion (Flanagan, 1979), og debatten bølgede efterfølgende op gennem 1980'erne mellem disse to forskere, der undersøger værdiændringerne ud fra hver deres teoretiske fundament. I Norge har Anders Todal Jenssen ud fra en tredje tilgang udviklet begrebet »relationelle værdier« til at beskrive de værdiændringer, man efterhånden er blevet enige om, finder sted (Jenssen, 1993).