Dansk fagbevægelse og den europæiske integration: dilemmaer - Jensen, Carsten Strøby (Økonomi & Politik, 2026)
Spørgsmålet som skal behandles i denne artikel vedrører hvordan og på hvilken måde dansk fagbevægelse påvirkes af og påvirker karakteren af den europæiske integration, som den finder sted i EU. Fokus ligger først og fremmest på de aspekter af EU-samarbejdet som vedrører det der traditionelt kaldes den sociale dimension. Det vil sige EU-landenes samarbejde omkring det social- og arbejdsmarkedspolitiske område.