Politisk kronik 2. halvår 2000 - Bille, Lars (Økonomi & Politik, 2026)
Det absolut vigtigste politiske tema dette halvår var Danmarks forhold til EU. Den 28. september afholdtes folkeafstemningen om ophævelsen af det danske forbehold for at deltage i ØMU'en tredje fase, det vil sige afskaffelsen af kronen og indførelsen af den europæiske fælles mønt, euroen. Dertil kom efterfølgende forhandlingerne om en ny EU traktat på EUS regeringskonference i Nice i december.