Public Choice |– budgetmaximerende bureaukrater og andre historiske konstanter i politiske beslutningsprocesser - Bredsdorff, Nils (Økonomi & Politik, 2026)
Håbet om at finde almengyldige regler for menneskelig adfærd eller konstanter, der på tværs af historiske epoker kunne give nøglen til forståelsen af adfærden, gælder formodentlig de fleste samfundsvidenskabelige teoriretninger Opnåelse af magt og økonomisk gevinst er to af de mest udbredte bud på almenmenneskelige og altid gældende adfærdsmål. Sikring af fundamentale sikkerhedshensyn og maximering af egennytten er to andre.