Politisk kronik 1. halvår 2001 - Bille, Lars (Økonomi & Politik, 2026)
Efter regeringen i november 2001 havde gennemført hovedparten af finansloven gennem delaftaler med venstrefløjspartierne, viste den sin manøvremulighed og -dygtighed ved den 24. januar at indgå et omfattende trafikforlig med Venstre, Det Konservative Folkeparti og Centrum-Demokraterne og for enkelte deles vedkommende også med Kristeligt Folkeparti. Forliget indebar, at der over de næste ti år skulle investeres omkring 5,3 milliarder kroner i nye veje og jernbaneprojekter. De borgerlige partier var svært tilfredse med forliget, medens Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten nærmest var rasende, fordi langt hovedparten af pengene skulle gå til en udbygning af det danske motorvejsnet.