Danser med elefanten– EU's udvidelsesforhandlinger - Friis, Lykke (Økonomi & Politik, 2026)
I december 2002 vil alle øjne, der normalt følger EU tæt, hvile på Bella Centeret i København, hvor det danske EU-formandskab skal forsøge at afslutte optagelsesforhandlingerne med de første ansøgerlande. Uden tvivl vil opløbet til det afsluttende topmøde i København i december være præget af en betydelig nervøsitet og dramatik. I resten af 2001 og hele 2002 vil journalister, forskere og politikere have travlt med at spekulere i, om den danske statsminister efter mødet i Bella Centeret vil kunne holde »Fra København til København«-talen: »Ringen er sluttet. Det var på topmødet i juni 1993, at ansøgerlandene fik perspektivet om medlemskab, og nu otte år efter kan vi i selvsamme by byde de første lande velkommen.«