Beslutningsprocessen i EU's fælles landbrugspolitik - Chatzopoulou, Sevasti (Økonomi & Politik, 2026)
Da de europæiske politikere i 1958 blev enige om etableringen af den fælles landbrugspolitik – the Common Agricultural Policy (CAP) – udgjorde landbrugssektoren en stor og vigtig del af medlemslandenes økonomier (Tsoukalis, 1991, s. 18). Manglen på fødevarer efter Anden Verdenskrig, den vanskelige situation for landmændene, som repræsenterede en isoleret og underudviklet del af mange af de europæiske samfund (de var ofte organiseret i nationalistiske højrefløjsgrupper i begyndelsen af det tyvende århundrede), samt de fransk-tyske relationer er nogle af de vigtigste faktorer bag etableringen af den fælles landbrugspolitik – en politik, som skulle forbedre de europæiske landmænds situation.