Redaktionelt forord - Nedergaard, Peter (Økonomi & Politik, 2026)
Den 1. juli 2002 overtager Danmark formandskabet i EU. Det sker samtidig med, at forhandlingerne om EU's udvidelse går ind i den afgørende fase og lige forud for, at den næste regeringskonference indledes med henblik på at få etableret en forfatning for EU.