Politisk kronik 2. halvår 2002 - Bille, Lars (Økonomi & Politik, 2026)
Regeringen havde udnyttet den styrke og det momentum valget november 2001 havde givet den. Al væsentlig lovgivning i første halvdel af 2002 var blevet gennemført alene med støtte fra Dansk Folkeparti. Den historisk nye magtkonstellation i Folketinget var blevet brugt konsekvent og effektivt. Symptomatisk for den nye parlamentariske situation var, at ordet »blokpolitik«< i dette halvår var blevet brugt i debatterne i folketingssalen 63 gange, medens det kun var brugt fire gange i hele folketingssamling 3. oktober 2000 til 2. oktober 2001.