Virksomhedens sociale ansvar - en kritisk diskussion af Milton Friedmans artikel - Groes, Line (Økonomi & Politik, 2026)
En forudsætning, som sjældent bliver diskuteret eller begrundet, er, om virksomheder overhovedet kan tilskrives et socialt ansvar. Men er det indlysende, at virksomheder overhovedet har, eller skal have, et sådant ansvar? Og hvis de i givet fald skal, hvad ligger der så i begrebet? Ligger der en særlig ansvarsforpligtelse i rollen som økonomisk aktør? Eller består virksomhedens sociale ansvar simpelthen i at søge efter profit inden for lovens grænser?