God samfundsvidenskabelig praksis: er der enighed? Om uredelighed og videnskabelig praksis - Pedersen, Kjeld Møller (Økonomi & Politik, 2026)
»Derimod findes udgivelsen at være i klar strid med normerne for god videnskabelig skik.« Sådan lød den sidste sætning i UVVU's afgørelse i klagesagen vedrørende Bjørn Lomborgs bog The Skeptical Environmentalist (Verdens Sande Tilstand). Men UVVU mente ikke, at der var tale om subjektiv videnskabelig uredelighed, men derimod objektiv uredelighed.