Anmeldelser - * (Økonomi & Politik, 2026)
Anette Warring har med sit primære bidrag til Magtudredningen, Historie, Magt og Identitet begået en solid bog, der fint demonstrerer, hvordan historiske referencer aktualiseres i politiske kampe både som ressource og begrænsning for enkelte agenters strategiske mål. Bogens emne er, som undertitlen siger, grundlovsfejringer igennem 150 år, og den fremhæver med et godt øje for skiftende ritualer, historiefortællinger og erindringsfællesskabers konkrete politiske betydning de perioder, hvor grundlovsdag har været mest i vælten politisk - først i forfatningskampen og kampen mod Estrup, derefter som samlingspunkt for oppositionen mod nazismen, og senest som platform for den nationalt orienterede EF/EU-modstand. Bogens veldokumenterede gennemgang af politiseringer af Grundloven i Danmark både i forbindelse med dens ændringer, og uden forbindelse til disse, må siges at understrege, at den opdeling mellem konstitutionel og normal politik (med førstnævnte som en særlig deliberativ form for politik, hvor rammerne for den normale politik fastlægges med et minimum af strategiske hensyn), som mange politologer gerne ganske optimistisk fremhæver, ofte problematiseres i praktisk politik.