Corporate Governance - Politik, selskabsledelse og kampen om magten - Krenchel, Jens Valdemar (Økonomi & Politik, 2026)
<div class="n6owBd awi2gc" data-sfc-cp="" data-sfc-root="ep" data-hveid="CAAIBhAA" data-complete="true" data-processed="true" data-copy-service-computed-style="font-family: "Google Sans", Arial, sans-serif; font-size: 16px; font-weight: 400; margin: 12px 0px 16px; text-decoration: none; border-bottom: 0px rgb(10, 10, 10);">Corporate governance er i Danmark i en vis udstrækning blevet præsenteret som en markedsdrevet proces, hvor professionelle investorer har ønsket at medvirke til at stille krav til selskaberne og disses ledelser, som kan øge virksomhedernes værdi for investorerne. Det faktiske billede er nok noget mere nuanceret, idet en række incitamenter kan have betydning for udviklingen av corporate governance, hvoraf en række er mere politisk baserede end rent erhvervsmæssigt baseret. Mere provokerende, men ikke nødvendigvis mindre rammende, foregår der pt. en kamp om magten over udstederne af børsnoterede værdipapirer. Ændringen fra dialog til politisk kamp mellem interessegrupper afspejler dette, men kan også have negative følger for den fremtidige mulighed for at tilføre innovative virksomheder kapital.<!--TgQPHd|||[]--> <div class="Fsg96" data-sfc-cp="" data-sfc-root="ep" data-complete="true" data-processed="true" data-sfc-inited="2" data-copy-service-computed-style="font-family: "Google Sans", Arial, sans-serif; font-size: 14px; font-weight: 400; margin: 0px; text-decoration: none; border-bottom: 0px rgb(10, 10, 10);"><!--TgQPHd|||[]--> <div class="n6owBd awi2gc" data-sfc-cp="" data-sfc-root="ep" data-hveid="CAAICBAA" data-complete="true" data-processed="true" aria-owns="action-menu-parent-container" data-copy-service-computed-style="font-family: "Google Sans", Arial, sans-serif; font-size: 16px; font-weight: 400; margin: 12px 0px 16px; text-decoration: none; border-bottom: 0px rgb(10, 10, 10);">