Medarbejderrepræsentation i danske bestyrelser - Rose, Caspar (Økonomi & Politik, 2026)
<div class="n6owBd awi2gc" data-sfc-cp="" data-sfc-root="ep" data-hveid="CAAIBhAA" data-complete="true" data-processed="true" data-copy-service-computed-style="font-family: "Google Sans", Arial, sans-serif; font-size: 16px; font-weight: 400; margin: 12px 0px 16px; text-decoration: none; border-bottom: 0px rgb(10, 10, 10);">Formålet med artiklen er at analysere medarbejderrepræsentanternes rolle og funktion i danske bestyrelser. Det er nu over 30 år siden at medarbejderne fik ret til at være repræsenteret i bestyrelser og instituttet har igennem perioden ikke været genstand for nogen større debat eller diskussion. Set i lyset af den øgede fokus på corporate governance, er der meget som taler for, at medarbejderrepræsentationen, sådan som den genfindes i Danmark er truet, hvilket vil blive uddybet i det følgende. Artiklen inddrager ligeledes en række resultater, fra en netop færdiggjort undersøgelse af medarbejderrepræsentanternes indflydelse i danske bestyrelser samt hvilke interesser de medarbejdervalgte varetager.<!--TgQPHd|||[]--> <div class="Fsg96" data-sfc-cp="" data-sfc-root="ep" data-complete="true" data-processed="true" data-sfc-inited="2" data-copy-service-computed-style="font-family: "Google Sans", Arial, sans-serif; font-size: 14px; font-weight: 400; margin: 0px; text-decoration: none; border-bottom: 0px rgb(10, 10, 10);"><!--TgQPHd|||[]--> <div class="n6owBd awi2gc" data-sfc-cp="" data-sfc-root="ep" data-hveid="CAAICBAA" data-complete="true" data-processed="true" aria-owns="action-menu-parent-container" data-copy-service-computed-style="font-family: "Google Sans", Arial, sans-serif; font-size: 16px; font-weight: 400; margin: 12px 0px 16px; text-decoration: none; border-bottom: 0px rgb(10, 10, 10);">