Corporate Governance: Økonomi og politik - Thomsen, Steen (Økonomi & Politik, 2026)
Corporate Governance eller selskabsstyringer et emne, som har tiltrukket sig stor opmærksomhed de senere år, både i Danmark og i udlandet. Temaet er, hvordan erhvervsvirksomheder styres, ikke hvordan de ledes, men hvordan man styrer ledelsen, hvor det er underforstået, at man ikke bare kan styre ledelsen ved at ansætte en overledelse, for så flytter man bare styringsproblemet et niveau op. Ledelsen af en erhvervsvirksomhed må altså styres gennem andre mekanismer end ledelse - blandt de mest kendte er ejerkontrol, bestyrelse, incitamenter og lovgivning. En meget udbredt formel definition er >>kontrol og styring af virksomheder<< (Cadbury, 1992)