Fleksible jobpakker gennem lønkompensation - Bech, Mickael; Dahl, Poul Skov; Hansen, Kasper Møller (Økonomi & Politik, 2026)
Rekruttering og fastholdelse af medarbejdere er en af hovedudfordringerne på det danske arbejdsmarked. Det viser den danske del af et internationalt forskningsprojekt (Cranet-E), der omfatter private og offentlige virksomheder 28 lande (Larsen et al. 1999; Roga czewska et al. 2003). Ikke mindst for den offentlige sektor har rekruttering og fastholdelse af tilstrækkeligt arbejdskraft været et tema de senere år (Finansministeriet 2000). Der er således meget, der tyder på, at den offentlige sektor har og får problemer med at rekruttere et tilstrækkeligt antal pædagoger, lærere, læger, sundhedspersonale osv. Fokus i denne artikel er på det social- og sundhedsuddanne de personale (SOSU). SOSU personalet dækker faggrupper med betegnelser som social og sundhedshjælper og social- og sundhedsassistent