Strategisk design af politiske institutioner - Klitgaard, Michael Baggesen (Økonomi & Politik, 2026)
<div class="n6owBd awi2gc" data-sfc-cp="" data-sfc-root="ep" data-hveid="CAEIBRAA" data-complete="true" data-processed="true" data-copy-service-computed-style="font-family: "Google Sans", Arial, sans-serif; font-size: 16px; font-weight: 400; margin: 12px 0px 16px; text-decoration: none; border-bottom: 0px rgb(10, 10, 10);"><span data-subtree="aimfl" data-processed="true" data-copy-service-computed-style="font-family: "Google Sans", Arial, sans-serif; font-size: 16px; font-weight: 400; margin: 0px; text-decoration: none; border-bottom: 0px rgb(10, 10, 10);">Den konventionelle visdom om 1990'ernes danske arbejdsmarkedsreformer er, at de blev gennemført, fordi de arbejdsmarkedspolitiske institutioner havde akkumuleret en række dysfunktioner, og at dansk arbejdsmarkedspolitik så at sige stod ved et critical juncture (jf. Krasner 1988). Ledighedsproblemet, ledighedens pres på de offentlige budgetter og samspilsproblemerne mellem dagpengesystemet og den aktive arbejdsmarkedspolitik var gode indikationer herpå. De eksisterende analyser af arbejdsmarkedsreformerne tenderer således mod at se 1990'ernes forandringer af de arbejdsmarkedspolitiske institutioner som politisk og administrativ problemløsning (se f.eks. Cox, 1997; Auer, 1999; Benner & Vad, 2000; Jørgensen, 2002: chp. 7; Goul Andersen, red. 2003; Madsen & Pedersen, red. 2003; Torfing, 2004).<!--TgQPHd|||[]--> <div class="n6owBd awi2gc" data-sfc-cp="" data-sfc-root="ep" data-hveid="CAEIBhAA" data-complete="true" data-processed="true" aria-owns="action-menu-parent-container" data-copy-service-computed-style="font-family: "Google Sans", Arial, sans-serif; font-size: 16px; font-weight: 400; margin: 12px 0px 16px; text-decoration: none; border-bottom: 0px rgb(10, 10, 10);">