Politisk kommunikation mellem spil og substans– hvordan står det til med det danske demokrati? - Loftager, Jørn (Økonomi & Politik, 2026)
De senere års kraftige fokusering på politisk kommunikation som fænomen har også vist sig i den demokratiteoretiske diskussion. Her har der samlet sig en stadig større interesse om demokratiets kommunikative aspekter som led i overvejelser om demokratiets rationale eller ’regulative ideal’ (Miller, 1993). Mens der siden 1989 har etableret sig en vidstrakt konsensus om det liberale demokratis kerneinstitutioner som ytrings- og forsamlingsfrihed, frie og lige valg etc., er der frem vokset en intens debat om den videre mening med de demokratiske institutioner og dermed også om målestokken for, hvor demokratisk demokratier fungerer.