Politisk kronik 2. halvår 2004 - Bille, Lars (Økonomi & Politik, 2026)
Den politiske sommerføljeton kom til at handle om Danmarks overholdelse af de internationale konventioner vedrørende menneskerettigheder. På baggrund af en rapport om menneskerettighedssituationen i Danmark udarbejdet af Europarådet fremførte dette råds menneskerettighedskommissær Alvaro Gil-Robles i et interview i Politiken den 14. juli, at de stramme danske regler om familiesammenføring ubetinget overtrådte Den Europæiske Menneskerettighedskonventions bestemmelser om, at alle har ret til et familieliv. Kritikken blev afvist af flygtninge- og integrationsminister Bertel Haarder, og Socialdemokratiets politiske ordfører Frank Jensen fandt, at det var regeringens ansvar at sørge for, at lovgivningen overholdt konventionerne. Partiet havde støttet lovgivningen for at sikre, at der ikke blev gennemført tvangsægteskaber, og den holdning havde partiet stadig.