Mere risikovillig? Risikostyring i Europa-Kommissionen - Howard Grøn, Caroline (Økonomi & Politik, 2026)
Internationale organisationer spiller, ikke mindst i Europa, en væsentlig rolle, når staternes styringsbetingelser skal kortlægges. Stater vil gerne styre internationale organisationer. På nogle områder har de direkte formel autoritet, men på en lang række områder har de ikke. Spørgsmålet er, hvordan staterne kan styre internationale organisationer på de områder, hvor de ikke har nogen formelle kanaler? Ved at se på hvordan EU's medlemsstater har fået indflydelse på en specifik personaleledelsespolitik i Europa-Kommissionen — Kommissionens risiko-strategi fra 2005 — belyses det, hvordan indirekte magt og organisationens forventninger til fremtidige konsekvenser af skandaler kan anvendes til at mindske det ledelsesmæssige råderum for organisationen.