Økonomiske sandheder eller bare sjusket journalistik? Om eksperter og mikrofonholderi - Thøis Madsen, Poul (Økonomi & Politik, 2026)
De mest citerede økonomeksperter i Danmark trækker på de samme økonomiske idéer og er derfor enige om grundlæggende spørgsmål som skepsis overfor den offentlige sektors vækst, afskaffelse af topskat og afkortning af dagpengeperioden. Journalisterne udfordrer ikke denne konsensus, men kolporterer den. Derved bidrager journalisterne til forestillingen om økonomi som en objektiv videnskab, mens de ulemper, utilsigtede konsekvenser og store usikkerhed, der uvægerligt er ved økonomiske reformer, konsekvent ignoreres af såvel journalister som eksperter. Det er til skade for bredden og nuancerne i den offentlige debat.