Redaktionelt forord - Marcussen, Martin (Økonomi & Politik, 2026)
Redaktionel introduktion til temanummeret om klimaets politik og økonomi, sammensat af Mikael Skou Andersen knap et år efter COP15 i København. Forordet præsenterer temaets sigte — at træde et skridt tilbage og kaste et mere nøgternt blik på klimaforhandlingernes årsager, effekter, muligheder og begrænsninger — og introducerer de fem bidrag med særligt fokus på forhandlingernes dynamik og på afskovning og skovdegradering, herunder Copenhagen Accord, dens målsætninger og de manglende instrumenter, REDD-programmerne, Brasiliens politikskifte og et spilteoretisk blik på reduktionsforhandlingerne.