Erhvervspolitik mellem det globale og det lokale? Dansk turismepolitik under forandringspres - Halkier, Henrik (Økonomi & Politik, 2026)
Dansk turisme har gennem det seneste årti gennemgået en vanskelig periode med fald i internationale overnatninger og vigende markedsandele, men forandringsparatheden blandt private og offentlige aktører har ikke ført til en tilpasning af turismepolitikken til en skærpet og stadig mere global konkurrencesituation. Artiklen argumenterer for, at en væsentlig del af baggrunden for den langsomme tilpasning skal findes i, at dansk turismepolitik har udviklet sig som en sektorpolitik, hvor struktur-konservative instrumenter som især international markedsføring har domineret på bekostning af policy-tiltag med fokus på udvikling af nye oplevelsesprodukter. Strukturreformen med dens nye opgavefordeling mellem de administrative niveauer har imidlertid i højere grad sat oplevelses- og produktudvikling på den politiske dagsorden gennem en delvis integration af turismepolitikken i det mere innovationsorienterede erhvervspolitiske netværk.