Varme alliancer i en kold krig. Dansk idrætssamarbejde med Østtyskland frem til Danmarks anerkendelse af DDR - Hansen, Jørn (Økonomi & Politik, 2026)
Først i 1973 anerkendte Danmark officielt DDR, men inden da havde der længe eksisteret et tæt samarbejde mellem Østtysklands sportsforbund og danske idræts- og ungdomsorganisationer – med Danmarks Kommunistiske Ungdom, Dansk Arbejder-Idrætsforbund, Dansk Håndbold-Forbund og Dansk Boldspil-Union som de vigtigste aktører. Artiklen undersøger karakteren af samarbejdet og analyserer dets betydning for kampen for anerkendelsen af Østtyskland som selvstændig stat. En væsentlig pointe er, at idrætssamarbejdet med Østtyskland frem til 1973 udgør en undtagelse fra den almindelige praksis, hvor der har været samklang mellem Danmarks officielle politik og dansk idræts internationale samarbejde.