Redaktionelt forord - Marcussen, Martin (Økonomi & Politik, 2026)
Temanummeret sætter fokus på, at sport – i modsætning til den konventionelle opfattelse af sporten som et reservat uden for økonomi og politik – på en lang række måder er forbundet med både penge og magt. Gennem historiske og aktuelle studier præsenterer bidragene ny forskning og nye perspektiver på OL i London 2012 og Beijing 2008, fodboldklubbernes forretning, moderniseringen af sportens organisationer, kommunal idrætspolitik, sportsskandalens anatomi og dansk idrætssamarbejde med DDR. Panelet er sammensat af Hans Bonde og Klaus Nielsen.