PISA-resultater, gennemførelse af ungdomsuddannelse og studieskift – kommentarer til Peter Allerup - Egelund, Niels (Økonomi & Politik, 2026)
Kommentar/replik til Peter Allerups artikel. Som national projektleder for PISA i Danmark forholder Egelund sig kritisk til to af Allerups konklusioner om PISA's prædiktive værdi: om unge med svag PISA-læsebaggrund overhovedet kan gennemføre en ungdomsuddannelse, og om hyppige studieskift er spild af tid. Egelund argumenterer for, at Allerups fortolkning af studievalg som »confounder« er fejlagtig, da studievalg kommer efter PISA-scoren i tid, og at PISA fortsat har en effekt, også når der kontrolleres for social baggrund.