Hvordan måler man om eleverne lærer noget i skolen? - Nissen, Poul (Økonomi & Politik, 2026)
Forskning tyder på, at en af de enkeltfaktorer, der har størst indflydelse på, om eleverne lærer noget i skolen, er feedback fra eleverne til læreren, som derved får mulighed for at tilrettelægge undervisningen, så alle elever kan lære noget. Imidlertid har det pædagogiske fagområde ikke været præget af en evalueringskultur. I artiklen præsenteres et ultrakort forskningsbaseret evalueringsinstrument – LRS (Learning Rating Scale) – som læreren kan bruge til at finde ud af, i hvor høj grad eleverne lærer noget i skolen. Udfordringen ligger i at sikre, at læreren er evidensinformeret i tilstrækkelig grad til professionelt at kunne udføre sit arbejde helt ned på elevniveau.