Geografiske politiske skillelinjer på flere niveauer - Kjær, Ulrik (Økonomi & Politik, 2026)
Der udspilles for øjeblikket ganske markante politiske kampe om aktivitet, vækst og velstand forskellige geografiske områder imellem. Spillet foregår samtidigt på mindst tre forskellige niveauer, nemlig henholdsvis et globalt, et nationalt og et lokalt niveau, og billedet af, hvem der er på hold med hvem, kompliceres yderligere af, at der til tider kæmpes med udgangspunkt i geografisk beliggenhed, mens fronterne andre gange trækkes op i forhold til arten af den geografiske entitet. Geografien som politisk skillelinje har ikke i nævneværdig grad — hverken nationalt eller lokalt — påvirket det aktuelle partisystems udseende, og der kan derfor identificeres en række politiske spørgsmål i forhold til geografiske prioriteringer, som det er overladt til de etablerede partier og deres politikere at besvare.