Kommunalpolitikere som ledere af politikinnovation - Sørensen, Eva; Torfing, Jacob (Økonomi & Politik, 2026)
Der er af flere grunde behov for at styrke kommunalpolitikernes politiske lederskab, og det kan med fordel ske ved at få dem til at sætte sig i spidsen for samarbejdsdrevet politikinnovation. Artiklen evaluerer kommunernes erfaringer med § 17, stk. 4-udvalg som ramme for politisk ledelse af samarbejdsdrevet politikudvikling. Ud fra analysen konkluderes, at kommunerne på trods af gode erfaringer med § 17, stk. 4-udvalg stadig er tøvende over for at anvende de tidsbegrænsede og tematiske udvalg.