Kommunalpolitikernes frustrationer (og glæder) ved arbejdet i kommunalbestyrelsen - Bækgaard, Martin; Jakobsen, Morten; Kjær, Ulrik (Økonomi & Politik, 2026)
Det fremhæves ofte i disse år, at kommunalpolitikerne er under pres, idet cocktailen familieliv, erhvervsarbejde og et kommunalpolitisk hverv med et stadigt stigende tidsforbrug kan være vanskelig at håndtere. Kombineres dette med en situation, hvor den statslige styring anses for stigende, og en samfundsøkonomi, hvor prioriteringerne skal være skarpere, efterlader det ofte et billede af kommunalpolitikere, som er presset af eksterne faktorer. I en stor undersøgelse blandt kommunalpolitikere er der spurgt ind til deres frustrationer, men her ses det, at det i langt højere grad er mere interne forhold, såsom dårligt samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen, der udgør den væsentligste kilde til frustration. En sammenligning over tid, nemlig mellem 1995, 2003 og 2012, viser yderligere, at der ikke er sket væsentlige ændringer i, hvad der frustrerer kommunalpolitikerne mest, herunder heller ikke at Strukturreformen skulle have haft nogen effekt på, hvad kommunalpolitikerne føler sig mest frustrerede over.