Nordisk smart diplomati: et eksempel til efterfølgelse? - Wivel, Anders (Økonomi & Politik, 2026)
De nordiske lande har i en årrække indtaget en særlig rolle i internationalt diplomati. På trods af deres status som småstater har de ofte indtaget markante positioner og opnået international indflydelse. Med udgangspunkt i den såkaldte smartstatstilgang til internationalt diplomati besvarer artiklen tre spørgsmål: Hvad karakteriserer de nordiske landes tilgang til internationalt diplomati? Hvordan adskiller denne type af diplomati sig fra traditionelt småstatsdiplomati? Hvad kan vi lære af de nordiske diplomatiske erfaringer med smart diplomati i international politik?