Kampen om Danmarks omdømme 1945-2010: Review essay - Riis Larsen, Troels (Økonomi & Politik, 2026)
Staten har i et vist omfang altid beskæftiget sig med Danmarks omdømme. Efter 2. verdenskrig var statens hovedfokus dog på statens sikkerhedspolitiske omdømme, mens Danmarks økonomiske og kulturelle omdømme i højere grad var overladt til ikke-statslige aktører. Først i slutningen af den kolde krig rykkes der for alvor på denne fordeling med indsatsen i de baltiske lande i forbindelse med løsrivelsesprocessen fra Sovjetunionen. Samtidig skete der et skift, hvor staten tidligere hovedsagligt havde bekymret sig om, hvordan landet blev opfattet sikkerhedspolitisk, så var det ved afslutningen af den kolde krig og særligt i perioden efter den kolde krig hovedsagligt Danmarks omdømme set i et økonomisk perspektiv, der blev fokuseret på.