Fra feminisme til favorisme? Kønsrepræsentation i universitetsforskning: En genudgivet klassiker og en ny om ret og retssociologi - Bonde, Hans (Økonomi & Politik, 2026)
Det vil være et stort samfundsmæssigt gode, hvis de enorme investeringer i kvinders uddannelsesniveau giver et større forskningsmæssigt afkast. Allerede i dag udbydes der i de skandinaviske lande da også mentorprogrammer, forskerlederprogrammer og netværksprogrammer specifikt for kvindelige forskere. Gennem de seneste 20 år er der imidlertid indført mere radikale støtteordninger, der skal sikre, at kvinder fritages for konkurrence fra mænd.