Redaktionelt forord: En genudgivet klassiker og en ny om ret og retssociologi - Marcussen, Martin (Økonomi & Politik, 2026)
I 1927 så tidsskriftet Økonomi & Politik dagens lys første gang. Vi kører nu på 87. årgang! Det er lidt af en præstation. Med gennemsnitligt 5-6 artikler per nummer plus alt det løse svarer det til, at i omegnen af 2.000 videnskabelige artikler er blevet publiceret i tidsskriftet over årene. Og forskningen er kommet langt omkring. Selvom tidsskriftets navn indikerer, at det særligt er politologiske og samfundsøkonomiske temaer, der skrives om, er alle samfundsfaglige og en række humanistiske forskningsdiscipliner repræsenteret i tidsskriftet. Det er samfundsrelevansen og det gode forskningsmæssige håndværk, der er i centrum.