Lærerkonflikten under OK 2013 - fra forberedelse til lovindgreb og perspektiver - Mailand, Mikkel (Økonomi & Politik, 2026)
Lærerkonflikten i 2013 var på mange måder et unikt forløb. Artiklen præsenterer tre hovedargumenter. For det første argumenteres for, at en lang række faktorer medvirkede til, at der på lærerområdet under OK 2013 opstod et »window of opportunity« i forhold til at ændre arbejdstidsreguleringen, som de offentlige arbejdsgivere ikke ville lade gå tabt. For det andet – og i forlængelse heraf – argumenteres der for, at processen først og fremmest blev præget af, at arbejdsgiverne ville have ren ledelsesret.