Forhandlinger der forandrer - Regionernes tredje vej ved OK 2013 - Friberg Nielsen, Signe (Økonomi & Politik, 2026)
Op til og under overenskomstforhandlingerne i 2013 valgte Danske Regioner i samarbejde med Foreningen af Speciallæger at gå en ny vej for at ændre speciallægeoverenskomsten. Baggrunden var et ønskeom, at reglerne i højere grad afspejlede udviklingen i sundhedsvæsenet, herunder nye behov i forhold til arbejdstilrettelæggelsen som følge af udviklingen. Efter flere overenskomstrunder præget af træghed var håbet, at en ny forhandlingstilgang, hvor der var fokus på at integrere parternes interesser i fælles løsninger, kunne skabe et tiltrængt gennembrud i forhandlingerne.