Redaktionelt forord - Marcussen, Martin (Økonomi & Politik, 2026)
Konflikter på det danske arbejdsmarked er dramatiske magtkampe og mediebegivenheder, der udstiller den aktuelle relation mellem lønmodtager- og arbejdsgiver. Det er ofte også på baggrund af konflikter, at parterne lærer og aftalesystemet udvikler sig. Dette temanummer er et samlet bidrag til diskussionen om det offentlige aftalesystem, og hvorvidt systemet trænger til at blive forandret med udgangspunkt i erfaringerne fra konflikten på lærerområdet ved overenskomstforhandlingerne i 2013.