Jagten på effekten af eksportfremme: En undersøgelse af Eksportrådets eksportfremme i afrikanske lande fra 2011-2013 - Meldgaard Goth, Andreas (Økonomi & Politik, 2015)
Flere og flere lande har opdaget eksportpotentialet på de afrikanske markeder. Også Danmark har fået øjnene op for Afrika og har i flere år forsøgt at fremme dansk eksport hertil. Denne undersøgelse søger at estimere effekten af den danske eksportfremme fra den danske ambassade i Ghana. Undersøgelsens resultater peger på, at eksportfremmen kan have været med til at booste dansk eksport til Afrika markant. Dog identificerer undersøgelsen også mange af de udfordringer og forbehold, der følger med, når effekterne af eksportfremme estimeres. Endelig diskuterer undersøgelsen baggrunden for den effektdagsorden, der er vokset frem de seneste år, når Danmarks eksportfremme er blevet evaluereret.