Lodtrækningsforsøg og andre eksperimentelle design i Danmark - Deding, Mette; Andersen Høg, Mads (Økonomi & Politik, 2026)
Denne artikel belyser en række strukturelle, etiske og kulturelle udfordringer i forhold til at gennemføre lodtrækningsforsøg på social- og velfærdsområdet i Danmark. Lodtrækningsforsøg er teoretisk set den bedste måde at bestemme kausal effekt af en indsats, og den viden er afgørende, hvis man vil styrke det sociale sikkerhedsnet og styre socialpolitikken, så man får størst mulig effekt for pengene.